Massages en behandelingen

Sportmassage

Sportmassage heeft als doel blessures te voorkomen en spieren in conditie te houden.

Ontspannende lichaamsmassage
Een ontspannende lichaamsmassage is bedoeld voor een betere bloedcirculatie van het lichaam en ontspanning van de spieren.

Rug schouder nek massage

Massage gericht op het losmaken van de spieren en het afvoeren van de afvalstoffen. Deze massage wordt gecombineerd met shiatsu ( drukpunt massage ) of cupping (voor de betere doorbloeding van de huid).Deze massage kan plaats vinden op een massagetafel of een massagestoel.

Medical Taping Concept
Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Medical Taping is geschikt voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten: slappe spieren op spanning brengen gespannen spieren rust geven spieren beschermen tegen overbelasting gewrichten beschermen pijn dempen ontstekingen reduceren lichaamshouding corrigeren lymfeoedeem verminderen

Manuele lymfedrainage
Manuele lymfedrainage is een zeer rustige en zachte massagetechniek. De masseur past speciale zachte aanrakingstechnieken toe om de lymfeklieren te stimuleren en vocht en afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. De massage heeft een ‘drukfase’ en een ‘druk loze fase’. De drukfase zorgt voor voldoende opening van de kleinste lymfevaten vlak onder de huid, die met een soort verschuifbare klepjes zijn afgesloten. Hierdoor kan de lymfe in het lymfevat komen. De druk loze fase geeft de lymfevaten weer de gelegenheid zich te sluiten, waarna de lymfe verder afgevoerd kan worden. Bij de eerste behandeling wordt altijd eerst uitgebreid gekeken naar de aard en de oorzaak van het oedeem. Daarna bepaalt de masseur of en hoe je zal worden behandeld. Afhankelijk van oorzaak en locatie van het oedeem, wordt er op verschillende manieren gewerkt. Meestal wordt een bepaald lichaamsdeel behandeld. De behandeling zelf is zacht en rustgevend. De minimale duur voor een effectieve behandeling is een half uur. Na enige tijd zal je lichte tintelingen voelen, op dat moment gebeurt er iets met het oedeem. Na afloop is er meestal al een lichte afname van het oedeem te zien en/of te voelen, je voelt dan druk. Voor een goed resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig.

Bindweefselmassage
Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. Zo’n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen. Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen (oppervlakkige strijkingen) tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen’ verminderen. Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam.

Triggerpoint therapie
Veel pijn wordt veroorzaakt door triggerpoints. Een triggerpoint is een spierknoop. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een spierknoop stijfheid en pijn kan veroorzaken, vaak op een andere plek dan de knoop zelf. Gelukkig gaat dit volgens vaste patronen en aan de hand van het pijnpatroon is het mogelijk het bijbehorende triggerpoint op te sporen en te behandelen. Een triggerpoint kan voorkomen in elke spier in je lichaam. Pijnklachten die met triggerpoint therapie zijn te behandelen zijn onder andere: Hoofdpijn Migraine Kaakpijn Nek en schouderpijn Kans klachten Been en knieklachten Tintelingen Pijn in de arm Etc etc

Magneet massage behandeling
Magneettherapie is het zelf genezende vermogen van het lichaam versterken door middel van kleine magneetjes. Door een betere doorbloeding is magneettherapie tevens pijnstillend. Simpel gezegd neemt het bloed de energie op die de magneet uitstraalt, deze energie komt in de bloedbaan en geeft de rode bloedlichaampjes een “energy boost”. De rode bloedcellen kunnen weer volledig los stromen in de bloedbaan en door hun hernieuwde energie zijn ze weer beter in staat zuurstof op te nemen en afvalstoffen af te scheiden. Vitale cellen zetten het lichaam aan tot herstel van het zelf genezend vermogen dat het lichaam heeft.
Voor welke kwalen kan magneettherapie wat betekenen?
Om het welzijn te verbeteren om pijn te verlichten om stress te verminderen om energie te verhogen om depressie te verminderen

Stoelmassage
Deze massage wordt gedaan in een ergonomisch verantwoorde stoel. Deze stoel is zo ontworpen dat het lichaam altijd optimaal wordt ondersteund en daardoor goed kan ontspannen. Stoelmassage is een massage door de kleding heen en betreft de lichaamsdelen hoofd, nek, schouders, rug, armen en de handen. Afslank massage Door een stevige en diepe massagetechniek wordt het onderhuidse vocht- en vetweefsel gestimuleerd. Deze massage helpt het lichaam te reinigen van gifstoffen en het opgehoopte vocht. De huid zal strakker worden en de cellulite zal zeker verminderen. Deze massage werkt door in het hele lichaam en kalmeert zowel lichaam als geest.

Reiki
Reiki is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen. Degene die de hand oplegt, maakt niet iemand beter, maar fungeert alleen als doorgeefluik. Het is de ontvanger van deze energie die, zij het onbewust, het werk verricht. Dit werk houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. De optredende bijwerkingen hiervan zijn dat de kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen

Infrarood deken / reumadeken full zone

Krachtige en heilzame infrarood reumadeken voor soepele gewrichten en spieren en een gezonde bloedsomloop. Deze infrarood reumadeken verwarmt de romp (inclusief schouders), de lage rug en billen, en de benen/voeten.

Wat doet een infrarood deken?

Infrarood licht vinden we terug in zonlicht. Dit licht dringt diep in het weefsel door. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat infraroodstraling een heilzame en ontspannende werking heeft bij reuma en andere aandoeningen, zoals artritis, ziekte van Bechterew, chronische gewrichtsklachten en fybromyalgie. Een halfuurtje onder de infrarood deken kan al dezelfde verlichting geven als een week vakantie in de zon.

Een infrarood reumadeken:

  • Verlicht pijn bij o.a. reuma
  • Maakt spieren en gewrichten soepeler
  • Bevordert de bloeddoorstroming
  • Bevordert de afvoer van afvalstoffen
  • Ondersteunt de werking van het immuunsysteem
  • Ondersteunt een goede nierfunctie
  • Stimuleert de verbranding van vet
  • Is goed voor de huid
  • Zorgt voor een betere nachtrust

Bovenal werkt een infrarooddeken zeer ontspannend, zeker gezien het feit dat u liggend de infraroodtherapie kan ondergaan, in tegenstelling tot de meeste cabines.